Kolay mor lahana turşusu.
Ben gibi salatalar içinde mor lahana sevmeyen bayanlar, turşu yapmaktan çekinen, daha önce yapmadım olmazsa diye düşünen bayanlar mor lahana terbiyesiz olan turşulara benzemiyor 😊 hem çok kolay hemde yiyimser oluyor. Bugün yapın yarın yiyin 😊 bundan kolayı yok. Neyse çok konuşmadan tarifi vereyim sizlere.
2 kisilik minik bir aile olduğumuz için 1 lt lik kavanoz kullandım ve bir orta boy lahananın yarısını kullandım .
- Bir orta boy lahana
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Bir su bardağı sirke
- Ben birazda limon kullandım (ekşi sevdigim icin)
- Bir su bardağı su.
Lahanamızı salataya doğrar gibi uzun uzun doğrayalım, bir kaba koyalım, güzelce yıkayalım, daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz limon atalım 5 dk kadar mor lahanalarımızı ovalım biraz dinlenmeye bırakalım ovarak yumuşattığımız lahanaları kavanoza koyalım. 1 bardak sirkeyi, tuzu, birazda limon suyunu ekleyip üzerine de suyunu ekleyip kapağını kapatalım. 24 saat boyunca hiç açmayın. İsterseniz sarımsakta koyabilirsiniz. Ertesi akşam turşunuz sofranızda. Afiyet olsun. Bundan kolayı yok 😊 Tarifteki malzemeler 1 litrelik kavanoz içindir. Siz daha çok yapacaksanız miktarı artırabilirsiniz ama az yapmanız taze taze yemeniz daha iyi. Açtıktan sonra buzdolabında saklayın ve 1 hafta içinde tüketin.😊 Bir sonraki tarife kadar kendinize iyi bakın 😊
0 yorum:
Yorum Gönder