Eti Cin Pasta



Merhabalar ballar ...
Bugün yeni bir tarifle karşınızdayım. Eti Cin Pasta. Eti cin sevenler için enfes bir tarif. Malzemelerini yazayım da hemencik yapın sizde. Pişman olmayacaksınız.

Malzemeler ;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Jölesi için ;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 5-6 kaşık seker
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı;


Şekeri ve unu 5 dk çırpalım. Sıvı yağı ve sütü ekleyip biraz daha çırpalım. Daha sonra unu, vanilyayi, kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım. 180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dk pişirelim. Diğer kek ve pastalar gibi 35-40 dk bekletmiyorsunuz hemen pişiyor. Yaptığımız kek soğurken biz Jölesini hazırlıyalım. Portakal suyu, nişasta, şekeri suya ekleyelim ve karıştıralım. Jöle kıvamına gelince vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.

Soğuk kekimizin üzerine ılık jölemizi döküyoruz. Sonrasında keyfimize göre pasta süsleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun 😊

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.