Pandispanya Tarifi

pandispanya


Merhabalar canlarım...
Size bugün pandispanya tarifi vereceğim .
Ben hazır pandispanyalari sevmiyorum lezzeti hiç olmuyor sizde kendi pandispanyanızı kendiniz yapın. Hem hafif hemde lezzetli. Tıpkı sünger gibi fos fos 😁

Pandispanya tarifimize geçelim.

Malzemeler ;

4 yumurta oda sıcaklığında
1 fincan sıcak su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz


Yapılışı;    

Yumurtalarımızın sarılarını bir kaba aklarına başka bir kaba koyalım,sarılarinin üzerine şekerimizi ekleyelim rengi açılana kadar cirpalım,sekerlerimiz cirpma aşamasında erimiyor.Olmadıgini düşünmeyin.Sıcak suyumuzu yavaş yavaş cirptigimiz karışıma dokelim ve cirpmaya devam edelim sekerlerimiz eriyene kadar. Şekerler erdikten sonra unu,kabartma tozunu,vanilyayı karışıma eleyelim.Karışımı artık mikserle değil kaşıkla sondurmeden karistiralım.Yumurta aklarimizi bir fiske tuzu da ekleyerek mikser yardımıyla cirpalım krem şanti gibi olucak en son olarak bu karışımı diğer karışıma ekleyelim ve kasık yardimiyla karıştırıp tepsimize dokelim 180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımıza koyalim .Yaklaşik 35 -40 dk kadar fırından fırına değişebilir bu esnada hiç bir şekilde fırınımızı açmiyoruz.Artik istediğiniz gibi susleyebilirsiniz afiyet olsun 😊


pandispanya


pandispanya-yap


pandispanya-nasil-yapilir


pandispanya-kolay-tarif




0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.